Radiofrekvenciás hajszálérkezelés, radiofrekvenciás visszér „műtét”

A hajszálerek (seprűvénák) injekciós kezelése mellett ajánljuk a radiofrekvenciás (RF) hajszálér kezelést. 
A radiofrekvenciás műtét kevésbé invazív, gyorsabb gyógyulást, lényegesen kevesebb kiesést a munkából, jobb kozmetikai eredményt, a hegek kiküszöbölését jelenti.

Új és korszerű eljárás a radiofrekvenciás (RF) kezelés, mely az RF eszköz által gerjesztett energiát alkalmazva  a kiválasztott programnak megfelelő energiatartományban a kezelőeszköz segítségével  szintén kis tűszúráshoz hasonló bőrérzést kiváltva képes a célbavett kis hajszáleret elzárni. Ez az eljárás bevérzést nem okoz, de egy-két hétig a bőrön mikropörkösödés észlelhető, mely szintén nyom nélkül gyógyul.
Általában a két módszer kombinációja vezet célra. (Kivéve az arcon elhelyezkedő értágulatokat, ahol a radiofekvenciás kezelést ajánljuk.)

Radiofrekvenciás visszérműtét (endovasculási műtét)

A radiofrekvenciás visszérműtét (RF műtét) a főtörzs eltávolítása, kihúzása nélkül az érbe vezetett katheterrel,  az RF eszköz által keltett energia segítségével zárja el a vénát. Bár az RF eszköz már kevesebb hőenergiát kelt, mint a lézer eszközök, de itt is szükséges az elzárandó véna köré érzéstelenítő oldatot adni ultrahang vezérelt módon. Az RF  műtét során  az előzetes vizsgálatnak megfelelően a tágult oldalágak vagy kisebb méretű RF katheterrel elzárhatók, vagy 1-2 mm-es kis szúrásokból eltávolíthatók. A radiofrekvenciás műtét során altatás nem szükséges az érzéstelenítő oldat alkalmazása miatt, de felületes bódítás javasolható. Pár órás pihenés után a kórház elhagyható, 2-5 napos pihenés javasolt.

A radiofrekvenciás műtét kevésbé invazív, gyorsabb gyógyulást, lényegesen kevesebb kiesést a munkából, jobb kozmetikai eredményt,a hegek kiküszöbölését jelenti.

 

Galéria